Preparació

Una vegada que el cafè és recol·lectat, pot ser processat ja sigui pel mètode "sec", el qual produeix el que és anomenat "cafè natural", o pel mètode "humit", obtenint "cafè rentat".

Mètode sec/natural:

Les cireres són assecades, ja sigui directa pel sol o per un secador mecànic. Les peles seques són retirades del grà per una màquina o utilitzant un morter i un mall.

Mètode humit/rentat:

La major part de la coberta és remoguda del grà abans que aquest s'assequi, deixant els grans amb una prima pellofa. Els grans són fermentats en grans tancs amb aigua, permetent als enzims naturals digerir les substància dolça dels grans. El cafè és rentat i és assecat, ja sigui directament al sol en terrasses obertes o en grans secadors mecànics.

Per qualsevol dels dos mètodes, dos primes capes romanen embolicant al grà: el pergamí i una pell platejada. Ambdues capes són retirades en una màquina "trilladora".

  L'últim pas en el procés és la de la neteja. En els cafès d'alta qualitat els grans són col·locats en una banda transportadora o en recipients, i examinats per treballadors que remouen grans defectuosos, escombraries i altres deixalles. Comparant ambdós mètodes, el mètode natural és ràpid, senzill, econòmic, ecològic i s'aconsegueix major contingut en sucres. Mentre que el mètode rentat és lent, complex, car, contaminant i s'aconsegueix un cafè més aromàtic, net i homogeni.