Cafè molgut

Una vegada torrat el cafè, el grà torrat es molt a diferents granulometríes, depenent posteriorment del tipus de cafetera que s'utilitzi per a preparar la beguda. Els tres graus de molturació comercial són: gruix,mig i fi. Els productors recomanen un mòlt gruixut per a cafetera percoladora, mòlt mig per a cafeteras de filtre i el mòlt fi per a preparar cafè tipus express.

Cafè turc

El cafè turc, el " vi de l'Islam" consumit en l'Aràbia del Segle XV, es prepara de forma simple: s'escalfa l'aigua i el cafè mòlt junts, i se serveix tan aviat com el cafè s'assenta en el fons de la cafetera.

 

Com es prepara una tassa de cafè turc i com se serveix?

Es posen dues culleres petites de cafè mòlt en un cassó petitó i s'afegeix una tassa d'aigua i sucre al gust. S'escalfa a foc lent removent sense parar fins que bulli i faci escuma. S'aboca el contingut en una tassa petita, especial per a prendre cafè i se serveix en una safata juntament amb un got d'aigua. Un bon cafè deu tenir escuma de color clar en la superfície, si no té aquesta escuma, no es considera bé preparat. Després de deixar que reposi es beu el líquid i quedaran els grànuls de cafè mòlt en el fons de la tassa. Antigament es voltejava la tassa contra el plat perquè caiguessin els posos i amb les figures que apareixen en l'interior de la tassa i amb un poc d'imaginació es llegia el futur. Encara avui es practica aquest joc popular.

Cafè filtrat

És un mètode utilitzat en tot el món. Es colocoa el cafè en un filtre amb forma d'embut i se li deixa caure lentament l'aigua calenta. És begut especialment en el matí i durant tot el dia.

Exprés

L'essència d'Itàlia, el cafè exprés es prepara usant una pressió de vapor que produeix una infusió fosca, escumosa més intensa que el cafè filtrat, però amb menor contingut de cafeïna.

 

El percolador napolità

A pesar del seu nom, la cafetera napolitana va ser inventada pel francès Louis-Bernard Rabaud en 1822. Consta de dos cons invertits, cargolats hermèticament al nivell d'un filtre metàl·lic, en el qual es posa una moltura fina.

  La cafetera va directament sobre el foc. L'aigua, que es posa en la part inferior, bull. El vapor puja a la part superior, després d'haver travessat la moltura. Tal procés no dóna els millors resultats. La temperatura massa alta de l'aigua destrueix parcialment les aromes del cafè.